Az Izgő-Mozgó Meseházról



AZ IZGŐ-MOZGÓ MESEHÁZRÓL

2009 novemberétől működik az Izgő-Mozgó Meseház Hatvanban és környékén. A 40 perces foglalkozás játékokkal, bábokkal, gyermekversekkel és mondókás tornával várja az egy éves kort betöltött gyermekeket. A foglalkozás egyik legnagyobb gyümölcse - véleményem szerint - hogy a kisgyermekek a közösség élményét az édesanyjukkal együtt tapasztalhatják meg. A gyermekek a közös játékban feloldódva, anyai közelségben ismerhetik meg társaikat, szüleik pedig örömmel figyelik őket, ahogy egyre önállóban vesznek részt a különböző feladatokban. E mellett természetesen számos területen tapasztalható a foglalkozás fejlesztő a hatása. A közös feladatvégzés során gyermekeik felé forduló kitüntetett édesanyai figyelem és az együtt eltöltött minőségi idő által pedig mélyül és gazdagabbá válik az anya-gyermek kapcsolat. Mindenkit szeretettel várok!

2010. október 20., szerda

Könyvajánló - Állatos mesék

Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai

Nyúl Péter besurran McGregor kerjébe, hogy jót lakmározzon a finom zöldségekből. De a gazda észreveszi, és menekülnie kell. Vajon sikerül-e hazajutnia a hatalmas kertből?

Beatrix Potter 1893-ban rajzokkal teli leveleket küldött egy régóta beteg kisfiúnak a rosszcsont Péter nyúlról, hogy felvidítsa őt. Ezeket a történeteket rendezte össze könyvvé, és adta ki pár évvel később. Nyúl Péter rögtön nagyon népszerű lett, majd később az írónő többi állatszereplője is közkedveltté vált. A rajzok gyönyörűen kidolgozottak, fantáziadúsak, öröm nézegetni.
Beatrix Potter életéről néhány éve film is készült Miss Potter címmel.
Egy kis angoltudással ezen a honlapon játékokat, kinyomtatható színezőket és rajzfilmeket találhatunk, és sok más érdekességet megtudhatunk a történetekről és az írónőről: http://www.peterrabbit.com/fun-and-games.asp

A sorozat további kötetei:
Kacsa Jolán kalandjai
Bikkmakk Mókus kalandjai
Tomi cica kalandjai
Egérke asszony kalandjai
Tüskés néni kalandjai


Zelk Zoltán: A három nyúl (leporelló)

„Egyszer régen, nagyon régen, zúgó erdő közepében, három nyulak összegyűltek, selyemfűre települtek, ottan se ültek sokáig, talán csak egy fél óráig.”
Így kezdődnek Zelk Zoltán fülbemászó, dallamos sorai a három nyúlról, akik még a rókát, a farkast, a medvét és a vadászt is elijesztették, hogy a fűszálakból vetett ágyban összebújva, békességben aludhassanak. Mindig szívesen hallgatom, ha a férjem felolvassa (vagyis inkább már fejből elszavalja) a mesét - kislányunk legnagyobb örömére. A keménykötéses könyvet a legkisebbek is lapozgathatják.
Bár találkoztam már olyan kiadással is, ahol a nyulak gördeszkával közlekednek és a szarka baseball sapkát visel, én azért maradnék Reich Károly klasszikus illusztrációjánál.


Papp Anikó Mira: Állatóvoda

Kicsik és egyszerűek a rajzok, ezek a könyvecskék mégis a gyermekek nagy kedvencei. Füleket lehet bennük húzogatni, a bokrot felhajtva megtaláljuk a rejtőzködő rókát, a fel mögül előkerül egy kisegér, a zsiráf kidugja a fejét.

A sorozat további kötetei:
Gyereknap
Játszótér
Tenger

Guido Wandrey: Kedvenc miniböngészőm sorozat

Ez a kis könyvecske hasznos segítség lehet, ha valahol várakozni kell gyermekünkkel, vagy az autóban kell lekötni a figyelmét. Bármilyen méretű táskában elfér, és bármikor elő lehet kapni. Minden oldalon rengeteg a látnivaló, sok-sok történetet ki lehet találni hozzájuk, csak egy kis fantáziára van szükség, hogy megelevenedjenek a képek.

Egy nap az állatkertben
Egy egész nap az állatkertben sok izgalmas kalandot kínál. Rengeteg a látni-, a felfedeznivaló. Aki igazán szemfüles, minden oldalon megtalálhatja a pimasz kismajmot, aki elcseni Sanyi piros sapkáját. Segíts Sanyinak a keresésben!

A sorozat további kötetei:
Egy nap a városban
Egy nap a tengeren
Egy nap a vidámparkban


 Marék Veronika: Boribon a játékmackó

Talán sokan közületek szívesen emlékeznek vissza Boribonra.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két testvér: Gabi és Gyuri. Nem nagyon hasonlítottak egymásra, de abban teljesen egyformák voltak, hogy nem vigyáztak a játékaikra. Boribonra, a szürke játékmackóra sem. Fölvágták a hasát, azután magára hagyták. Boribon pedig megszökött. Vagy csak az anyukájuk vitte el megvarrni a mackót?
Réges-régen, amikor ez a könyv először megjelent, szállóigévé vált a mondat: „Akkor hát hol van Boribon?” Ez volt a legelső képeskönyvem, és boldog vagyok, hogy újra megjelent. Remélem, szeretni fogjátok Boribont… – írja Marék Veronika, a könyv szerzője.
A sorozat további kötetei, játékok és Marék Veronika egyéb munkái megtalálhatóak a http://www.marekveronika.hu/ honlapon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése